Intrusisme laboral

Intrusisme laboral

Treballem!! 23-09-2018

Intrusisme laboral /  Blog. Treballem!! El web d'ocupació del sector festiu

Intrusisme:

"Exercici d’una professió o d’un càrrec per una persona no qualificada oficialment".


En professions com a medicina, arquitectura i enginyeries, l’intrusisme sol estar bastant controlat i penat. En la majoria de les professions liberals que es deriven de llicenciatures o diplomatures també hi ha cert control a través dels col·legis professionals.
En altres àmbits laborals, la llei no interfereix. En un mercat suposadament lliure, existeix un tipus de "professional", sense titulació legal, que atrau als seus clients sota la premissa de preus baixos. En aquest cas, aquest tipus de persones, enfonsen els preus realitzant un dany irreparable als professionals del sector, en les majories de les ocasions el resultat del treball sol ser deficitari i de baixa qualitat.

Aquestes accions fan perdre valor als professionals legals que han invertit temps, esforç i diners a realitzar els estudis i pràctiques necessàries abans d’enfrontar-se legalment al món professional.


El cas del disseny gràfic i web:

Milions de freelance que no tenen la preparació ni la qualificació adequada, ofereixen els seus serveis a preus amb els quals és impossible competir oferint un mínim de qualitat, i més aprofitant-se en un context de crisi.

Usar un o diversos programes de disseny gràfic, com a vocació o afició, no significa que aquestes persones estiguen qualificades per a afrontar els reptes professionals que un professional si sap realitzar.

Crear webs a partir de plantilles i programes estàndard, no converteix a l’usuari en un professional del desenvolupament o programació web, el client desitja exclusivitat, i qualsevol canvi o afegit, un intrús professional no sabrà dur-ho a terme, ja que en aquests casos el seu coneixement del codi web és bastant limitat i en ocasions nul. La qual cosa portara al fracàs el projecte.


Com assegurar-se que contractes a un bon professional?

  • Exigeix factura.
  • Pregunta les tecnologies o programes que es van a utilitzar.
  • Visita el web, currículum i pregunta tot el que necessites.
  • Pregunta si el disseny és sota plantilla o disseny exclusiu. (Un disseny exclusiu sempre és més car, per tant fa que el teu projecte siga únic).
  • Comprova la seua titulació.
  • Si contractes un equip, pregunta quins són les seues especialitats.

Recorda, contractar no professionals, fa que el barat isca molt car.


Treballem!!