Treballar al sector festiu

Treballar al sector festiu

Juan Gabriel Figueres 24-06-2018

Treballar al sector festiu /  Blog. Treballem!! El web d'ocupació del sector festiu

Juan Gabriel Figueres, és una figura coneguda en el món del llibret, també destaca la seua labor com a guionista, un element fonamental en els tallers.


Penseu que seria gratificant treballar dins del món fester? Penseu que, en el meu cas, després de 26 anys com a faller, 11 com a crític faller i 10 com a coordinador ho seria? Doncs, la veritat és que sí, que ho seria. I més, dins del camp que domine.

Seria impressionant treballar dins d’un taller faller per a donar-li forma a les idees dels dissenyadors i artistes fallers en forma de sàtira. Estar un any fent guions, pensant a veure com posar a to als nostres polítics i personatges de la nostra societat... seria un luxe i un treball molt divertit!!

Personalment, aquesta faceta és més desconeguda dins del món faller, ja que se’m coneix més pel fet de coordinar el llibret de l’AC Falla El Canet de Cullera, un dels més importants a escala autonòmica, amb una gran trajectòria que va començar en 2010 i que, des del 2012, no ha baixat del Top 10 dels llibrets, però dins del que és el llibret sempre ha anat lligada l’explicació dels monuments i execució de les crítiques.

2009 va ser el punt de partida fins a l’actualitat i fins a 2016, realitzava monument gran i infantil. Actualment, sols em dedique al monument gran, és a dir, a la crítica punyent, a la sàtira menys conciliadora..., provocant que els monuments siguen dels més visitats, ja que la crítica fallera en Cullera es molt fluixa, ja que la gent es calfa el cap cada vegada menys, a causa del caràcter festiu i nocturn que està impregnant-se en la festa.

De moment, sols he realitzat critiques en Cullera, i un any en Sueca i Algemesí, però en aquestes ciutats va ser tot un poc a la babalà, ja que quasi, de hui per a demà, havia d’inventar-me unes crítiques, evidentment, era molt difícil establir un bon guió en eixes condicions.

Per això pense que, com hi ha moltes comissions que no tenen gent que puga i/o vulga fer aquests guions, les comissions poden recórrer a nosaltres per tal de fer-ho. També els artistes, encara que això els podria suposar una despesa més.

A llarg termini, podria ser bo, ja que un bon guió ajuda a obtenir grans monuments i ajuda al fet que els artistes puguen trobar més feina i més comissions falleres per poder garantir la supervivència dels tallers, encara que és molt sabut que les comissions els importa massa el palet i açò no ajuda en aquest sentit, encara que es tinga un fantàstic monument, si no guanyes, moltes vegades l’artista se’n va al carrer. Per això, si algú necessita a algú amb aquestes característiques, ací estic!


Juan Gabriel Figueres

Visita el seu perfil per a entrar en contacte amb el.